Nieuwe voorzitter voor onze stichting

Beste allemaal,

We zijn blij dat we jullie kunnen melden dat we een nieuwe voorzitter hebben gevonden.

Na een leuk gesprek met Saskia en Jeroen heeft Evert van Zanten afgelopen week een (online) bestuursvergadering bijgewoond en na afloop hebben wij unaniem besloten om Evert tot nieuwe voorzitter te benoemen.

Omdat momenteel ouders helaas niet welkom zijn bij de lessen is het lastig om persoonlijk kennis te maken met onze nieuwe voorzitter, daarom stelt hij zich zelf even voor:


Hallo ruiters en hun ouders, vrijwilligers en vrienden van de SPG Langstraat, ik ben Evert van Zanten.

In een roerige tijd met Corona en alle bijkomende maatregelen hebben het bestuur van de SPG en ik elkaar ontmoet.  En dat was een prettige ontmoeting. In enkele gesprekken is mijn enthousiasme gegroeid voor de stichting. Het onderwerp van gesprek was, naast de persoonlijke kennismaking, de rol van voorzitter. Ik had gereageerd op de open positie hiervoor op de website, in mijn zoektocht om in de regio waar ik woon bij te kunnen dragen aan een goed maatschappelijk initiatief. Nu we besloten hebben dat ik mee mag helpen, stel ik mij graag voor aan alle betrokkenen.  Liefst doe ik dat natuurlijk onder het genot van een bakje koffie, persoonlijk, aan de rand van de bak of in de kantine.  Maar dat lukt even niet. Voor nu dus in ieder geval op deze manier.

58 Jaar op deze aarde hebben geleid tot vandaag, waar ik de trotse vader ben van een dochter, zoon (voor beiden kan ik geen overtreffende beschrijvende woorden vinden voor het geluk dat ik met hen heb) en een prachtige kleinzoon. Ik heb een hele gelukkige relatie met Selmar waarmee ons ‘grote’ gezin nog eens verrijkt is met twee geweldige dochters. Sinds begin 2018 wonen we met veel plezier in Kaatsheuvel.

In de afgelopen 22 jaar ben ik altijd actief en gepassioneerd bezig geweest in de paardensport. Meer specifiek; binnen de Western sport in de disciplines Reining en Working Cowhorse. Voor de KNHS Reining vereniging ben ik 4 jaar bestuurslid geweest waarvan 2 jaar voorzitter. Gedurende die periode ben ik, samen met de andere vrijwilligers, vooral bezig geweest met het positioneren van de vereniging, de verbinding met andere verenigingen en het creëren van meer structuur in de jeugdopleiding. Mijn actieve betrokkenheid bij de sport is nu echter nog puur recreatief.

Een andere passie van mij is altijd de ontwikkeling van de mens geweest. Alhoewel ik in de jaren ’80 gestart ben in een ’technische’ branche, de ICT, is de mens altijd de belangrijkste factor geweest. Van de aansturing van teams tot bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. In de jaren ’90 ben ik zelf gaan ondernemen. En weer met de mens als focus. Mijn organisatie zorgde voor duurzame banen in de ICT voor mensen met een arbeidsbeperking zoals dat destijds heette. Honderden mensen hebben zo hun weg gevonden naar zinvolle participatie in de maatschappij.

Na 2000 is mijn zakelijke focus verschoven van ICT naar Privacy en Informatiebeveiliging, waar ik op dit moment het bedrijf NNextSecure leidt. In deze branche ben ik daarnaast actief als bestuurslid van het landelijke Platvorm voor Informatie Beveiliging (PvIB), kernadviseur bij de Cyber Security Alliantie en lid van de klankbordgroep van de Online Trust Coalitie.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Anderhalf jaar geleden ben ik met enkele partners weer gestart met een organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als gevolg van een mentale, fysieke of sociale beperking. Ik praat liever niet in beperkingen maar in mogelijkheden en daarom heet de organisatie dan ook Unleashed Talents. Wij brengen organisatie in het proces naar duurzame arbeid voor de doelgroep met hun talent als uitgangspunt en coaching om te zorgen dat dit duurzaam inzetbaar is binnen een dienstverband. Wij zijn hierbij deels een regieorganisatie voor een netwerk van organisaties en de community van onze doelgroep en deels een uitvoeringsorganisatie van diensten om dit mogelijk te maken.

Evert001Alhoewel dit alles de nodige tijd en inspanning kost, was ik toch op zoek naar iets wat ik lokaal, op loop of fietsafstand, kon doen om zinvol bij te dragen als vrijwilliger. Iets waarbij de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, evenals mijn passie voor mens en dier (paard), een beetje positief verschil kan maken. Wat ik tegenkwam was een Stichting met een enthousiast bestuur waar al heel veel goed geregeld is. Een club die duidelijk weet wat ze wil met enthousiaste vrijwilligers die hier hun schouders onder willen zetten. Natuurlijk zijn er ook de nodige uitdagingen in de zorg om onze ruiters wekelijks een geweldige sportervaring te geven en in de wensen die er nog zijn om dit toekomst-bestendig te houden.

Ik hoop dan ook dat mijn inzet kan bijdragen aan de doelstelling van de Stichting en het vertrouwen dat ik heb gekregen om die kans te benutten. Er is natuurlijk veel meer te vertellen en ik heb ook genoeg te vragen (en te leren). Ik maak dan ook graag persoonlijk kennis met iedereen zo gauw de gelegenheid zich voordoet.

Hartelijke groet en tot gauw,

Evert

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

Algemene Gegevens

SPG Langstraat e.o.

Secretariaat:
Donge 15
5172 CJ Kaatsheuvel
Tel. dhr. J. v. Dongen 06-29521295
E-mail: info@spglangstraat.nl
 
Rabobank nr.: 33.42.62.135

IBAN:  NL71RABO0334262135  
BIC: RABONL2U
K.v.K. 41.09.94.74

ANBI & FPG

De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG)

    


SPG Langstraat is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
ANBI Fiscaal nummer 5522870