Beekse Bergen 40 jarig jubileum

Beste ruiters, ouder en vrijwilligers,
 
Op 7 december willen we ons 40 jarig jubileum vieren in de Beekse Bergen. Een uitje voor alle ruiters en vrijwilligers.
Wij willen jullie uitnodigen voor onze jubileumdag 7 december a.s.
 
We willen er met ruiters en vrijwilligers een mooie dag van maken. Het is de bedoeling dat de vrijwilligers de verzorging/begeleiding van de ruiters op zich nemen. Hiervoor moet er dus wel een korte instructie komen over medicijn gebruik etc.

Het Dagprogramma

10:00 - 10:15 Verzamelen bij Safaripark de Beekse Bergen. Op eigen gelegenheid.
10:15 - 11:00 Ontvangst in het Safarirestaurant
11:00 - 12:30 Bezoek park samen met vrijwilligers
12:30 - 13:30 Lunch in het Safarirestaurant
13:30 - 16:00 Wederom bezoek samen met vrijwilligers
16:00 Einde programma
 
Willen jullie ons uiterlijk 7 november per mail laten weten of je mee gaat. Dit kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij hopen jullie allemaal te zien bij de Beekse Bergen!

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

SPG Dressuurwedstrijd.

Kaatsheuvel 3 november 2019 - Elk jaar in november wordt er door onze stichting de onderlinge wedstrijd georganiseerd. Dit jaar met een speciaal randje omdat we 40 jaar bestaan. De kantine was weer hartstikke druk en iedereen kon genieten van een lekker stuk taart ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan. Ook waren er een paar oud bestuursleden die graag nog wat oude herinneringen kwamen ophalen.

Om half twee werd er aftrapt voor weer een heerlijke dag paardensport van het hoogste niveau. Onder het oog van Jet van Dam reden al onze ruiters weer een topproef. Jet was onder de indruk van de proeven die jullie allemaal reden en dat zul je terug zien in de punten.

De dag liep weer gesmeerd en we waren ruim op tijd klaar. Meestal lopen we uit, maar dit jaar liepen we zo goed op schema. Een mooie gelegenheid om Hans eens op het paard te zetten. Hij komt al 10 jaar lang met zijn zoon Martijn paardrijden. Helaas kon Martijn vandaag niet rijden. Hans had zelf heel lang geleden eens op een ijslander gezeten, maar nu moest hij als standin voor zijn zoon eens even laten zien hoe het moest. Hij probeerde meteen de jury in te pakken en dat lukte aardig. Hij mocht ook tijdens de prijsuitreiking nog even op het hoogste podium staan.

Tijdens de prijsuitreiking werd nog even stilgestaan bij het afscheid van Hetty op de woensdag. Een speech en een mooi afscheidscadeau van alle ruiters en vrijwilligers van de woensdag groepen. Hetty gaat vanaf nu de lessen geven op de donderdag. Ook werd er afscheid genomen van Noortje en Saskia Groenenveld die beide onze stichting gaan verlaten. Ook waren daar weer de speldjes die men verdient bij 5, 10 en 15 jaar. Een nieuwtje op dit gebied is dat we vanaf nu ook speldjes hebben voor 20, 25 en 30 jaar. Helaas lagen deze nog bij de douane en reiken we deze tijdens het dagje Beekse Bergen uit.

Dan nog de prijsuitreiking zelf. Altijd weer spannend en de handen vol als de prijzen uitgereikt waren. Manege Pullens gaf alle ruiters nog een extra cadeautje. Een foto met het paard waar ze vandaag op gereden hadden. Uiteindelijk ging Niels er dit jaar met de wisselbeker van door. Iedereen gefeliciteerd met de geweldige prestatie.

Nog even aandacht voor het dagje uit wat we zaterdag 7 december organiseren. We gaan dan met alle vrijwilligers en ruiters naar de Beekse bergen. Voor wie zich nog niet heeft opgegeven, zou je dit nog willen doen naar het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En dan zijn er de foto's nog. Die kun je via onderstaande link bekijken.

De foto Galerij

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Startlijst

Proef 7
13.30 uur Nikki Mermans Miledija
13.38 uur Niels Vorstenbosch Romance

Proef 6
13.46 uur Carola van Leijsen Laverto
13.54 uur Michael van Seters Iwan

Proef 4
14.02 uur Amy van Hulten Iwan
14.12 uur Kristien Donders Laverto
14.22 uur Tess van Brakel Neleva

Proef 3
14.32 uur Alex Heijkants Romance

Proef 5
14.42 uur Ellen van Gils Miledija
14.50 uur Angela Bekkers Sandra
14.58 uur Kim Vrijhoeven Miledija
15.06 uur Thijmen van Ostaijen Romance

Proef 2
15.30 uur Bas Gouda Antwan
15.42 uur Elif Dagdeviren Iwan
15.54 uur Bettine v.d. Westen Antwan

Proef 1
16.08 uur Sandra Snoeren Iwan
16.24 uur Martijn van Esch Sandra

Proef
16.40 uur Koen Crezee Sandra

Om ca. 17.15 uur Prijsuitreiking

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Rabo Clubsupport

Met Rabo ClubSupport steunen wij lokale clubs en verenigingen.
En jouw stem is geld waard! Ook voor SPG Langstraat! En we hebben het nodig.


Rabobank De Langstraat gelooft in de kracht van clubs en verenigingen. Daarom investeren wij een deel van onze winst in clubs en verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen: onze buurt sterker en beter maken.

Stemmen
Vanaf 27 september kun je jouw 5 stemmen verdelen over de clubs en verenigingen en hun mooie bestedingsdoelen. Dit jaar krijg je een e-mail met een persoonlijke code waarmee je kunt gaan stemmen. Maximaal 2 stemmen op SPG Langstraat zou ik zeggen. De andere 3 mogen naar andere goede doelen, zoals bijvoorbeeld de Paardenvriend in Waalwijk.

Stemmen kan via deze link

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Bestuurssamenstelling

Een aantal weken geleden heeft Noortje van de Ven ons helaas laten weten te stoppen als bestuurslid en vrijwilligster op de donderdag. Noortje is 15 jaar vrijwilligster geweest op de donderdag en 10 jaar bestuurslid.

We zullen officieel afscheid nemen van Noortje tijdens de wedstrijd op 3 november a.s..

Gelukkig hebben we vervanging gevonden in het bestuur. Saskia Bekkers (vrijwilligster op de donderdag en moeder van een van onze ruiters) heeft aangegeven het bestuur te willen versterken.

Uiteraard willen wij Noortje heel erg bedanken voor haar inzet voor de stichting en willen wij Saskia veel succes wensen in haar nieuwe rol.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern
instructieteam

Instructeurswijziging per 6 november

Chantal van Heist is bijna 3 jaar geleden gestopt als vaste instructrice van de donderdag.

Sinds die tijd hebben we meerdere pogingen gewaagd om een nieuwe instructeur te vinden of op te leiden. Dit is helaas niet gelukt. We hadden graag een 3e vaste instructeur erbij gehad.

In overleg met Hetty en Michaël is daarom besloten dat Michaël alle lessen op de woensdag gaat geven en Hetty alle lessen op de donderdag.  Dit zal begin november ingaan (na de onderlinge wedstrijd).

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern
Wij zoeken Vrijwilligers!

Wij zoeken Vrijwilligers op woensdag

SPG Langstraat verzorgt paardrijlessen voor mensen met een beperking op woensdag- en donderdagavond bij Manege Pullens in Kaatsheuvel. Voor woensdagavond zoeken wij een paar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die ons leuke team komen aanvullen!

Woensdag: van 17:00 tot ongeveer 19:30 uur.

Wat vragen wij van jou?

  • Niet bang zijn voor paarden (de rest kun je allemaal leren).
  • Een hart hebben voor onze doelgroep.
  • Gezelligheid voor, tijdens en na de les.
  • Twee en half uur per week van je vrije tijd.
Vind jij het leuk om wat extra beweging te krijgen, paarden mee op- en af te zadelen voor deze kwetsbare groep en te ondersteunen tijdens de lessen. Dan zoeken wij jou !
 
Reageren kan bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

SRG Ruiterweekend 2019

Met een delegatie van 15 ruiters zijn we afgelopen weekend te bewonderen geweest in Bunschoten. Dit jaar werd daar voor de 30ste keer het ruiterweekend georganiseerd. Met de aanwezigheid van top Nederlandse gehandicapten dressuur ruiters en een gigantisch deelnemersveld waren het drukke dagen en zetten onze ruiters hun beste beentje voort. Twee dagen werd er gestreden in 4 verschillende proeven per dag. Van moeilijke galop proeven tot aan de wat makkelijkere proeven, maar voor elke ruiter was er een geschikte proef.

Nadat de wedstrijd op zaterdag was afgelopen werden de prijzen door de burgemeester van Bunschoten - Spakenburg uitgereikt. Wat een spannend moment is dat toch elk jaar weer. Voor de één een hogere uitslag dan voor de ander. Maar eigenlijk maakt de uitslag niet uit. Het gaat erom dat je voor jezelf je best hebt gedaan en of je dan 1ste of laatste wordt maakt dan niet zoveel uit.

De zaterdag werd afgesloten met een heerlijke barbecue met aansluitend de traditionele feestavond. Waarna we met de bus terug werden gebracht naar het hotel. Hier vielen de meeste al snel in diepe slaap. De vrijwilligers namen nog een borreltje tijdens een kleine afterparty op het terras van het hotel, waarna ook die het warme bedje opzochten.

Na het ontbijt op zondagochtend gingen we met eigen vervoer weer terug naar Stal Groenendaal om de tweede dag te rijden. Bij sommige zagen we dat de zaterdag zwaar was geweest en zo was het nog moeilijker om vandaag goed te kunnen rijden. Bij andere ging het juist veel beter. Al met al weer een top weekend en alle ruiters hebben uiteindelijk een mooie beker gewonnen. Bij de één was deze wat groter dan bij de andere, maar we hebben weer genoten.

Na een dagje foto's uitzoeken en onze nieuwe Vlog monteren zit ook mijn weekend erop. Een selectie van de 850 foto’s is te vinden op de website van het ruiterweekend. De vlog staat op onze Youtube pagina. https://www.youtube.com/watch?v=E_4La1645qE

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Algemene Gegevens

SPG Langstraat e.o.

Secretariaat:
Donge 15
5172 CJ Kaatsheuvel
Tel. dhr. J. v. Dongen 06-29521295
E-mail: info@spglangstraat.nl
 
Rabobank nr.: 33.42.62.135

IBAN:  NL71RABO0334262135  
BIC: RABONL2U
K.v.K. 41.09.94.74

Facebook Fanbox

ANBI & FPG

De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG)

    


SPG Langstraat is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
ANBI Fiscaal nummer 5522870