SPG wedstrijd

SPG Jaarlijkse Dressuur wedstrijd

Elk jaar organiseren we in november onze eigen dressuurwedstrijd bij manege Pullens. Aan deze wedstrijd kunnen al onze leden meedoen. Tijdens de lessen zal ons instructieteam de ruiters langzaam voorbereiden op deze wedstrijd. Er zal worden geoefend en de proeven zoals hieronder weergegeven zullen meerdere malen worden gereden.

Hieronder staan onze proeven. Ze zijn door ons instructieteam samengesteld zodat al onze ruiters een proef kunnen rijden waar zij hun kwaliteiten het beste kunnen laten zien. Ze zijn voor alle stichtingen te gebruiken.

Als je de proeven wil bekijken dan moet in het onderste vakje klikken en moet op je pc Adobe reader staan. Als je deze niet hebt kun je deze gratis downloaden via Abobe.com

Wedstrijdproeven 2022 (update 29-10-2022) SPG Langstraat eo.

Proef 1 ruiters en amazones, die niet zelfstandig kunnen sturen en niet kunnen draven.
Proef 2 ruiters en amazones, die zelfstandig kunnen sturen, maar niet kunnen draven.
Proef 3 ruiters en amazones, die niet zelfstandig kunnen sturen. Stap en draf
Proef 4 ruiters en amazones, die zelfstandig en niet zelfstandig kunnen sturen. Stap en draf
Proef 5 ruiters en amazones, die zelfstandig kunnen sturen. Stap en draf
Proef 6 ruiters en amazones, die zelfstandig rijden. Stap, draf en galop
Proef 7 ruiters en amazones, die zelfstandig rijden. Stap, draf en galop. Met figuren in galop

Afdrukken E-mailadres

SRG Ruiterweekend

Ruiterweekend SRG

De Stichting Ruiterweekend Gehandicapten (voorheen Comité Paardrijden Gehandicapten (C.P.G.)) organiseert eens per jaar een dressuur wedstrijd in de vorm van een ruiterweekend voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

Het weekend is bedoeld voor de individuele wedstrijdruiter en voor verenigingen waar ruiters met een beperking rijden. Het weekend heeft 20 jaar plaats gevonden bij Militair Ruitersport Centrum Marcroix, op het terrein van de Bernhard Kazerne te Amersfoort. Van 2010 t/m 2012 is het ruiterweekend met veel succes bij Manege "De Vier Hoeven" in Leusden georganiseerd. Sinds 2013 zijn ze te gast bij Stal Groenendaal in Bunschoten. Hier hopen ze nog vele jaren te blijven.

De website biedt u informatie over dit ruiterweekend. Ook kunt u foto's en uitslagen van de vorige jaren bekijken. Heeft u na aanleiding van uw website bezoek nog vragen dan kunt u via e-mail contact opnemen via e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

Special Olympics

Special Olympics

Eens in de 2 jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Special Olympics nationale spelen. Vanuit het hele land komen ruiters om op de manegepaarden van een gekozen stal een wedstrijd te rijden, maar liefst 80 sporters kunnen hier aan deelnemen! Het bestuur en het instructie team van SPG Langstraat e.o. bepalen welke ruiters van onze stichting hiervoor in aanmerking komen.

Special Olympics Nederland
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. Special Olympics Nederland zet zich tevens in om bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een verstandelijke beperking.

“De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots!” aldus een moeder van een sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen.

Changing lives, changing attitudes

Meer informatie: www.specialolympics.nl

Special Olympics heeft een regelement waar alle ruiters en begeleiders zich aan moeten houden. Wil je die nalezen dan kun je op deze link klikken.

Afdrukken E-mailadres

Inlogformulier